Featured Post

Kenyataan Sedih Tun Dr Mahathir..

Bayangkan rumah yg baru dilanda banjir besar. Saya rasa itu lah gambaran keadaan negara skrg. Habis semua rosak. Nak bersihkan pun tak ...

Saturday, May 11, 2019

Macik Ini Mendapat Perhatian Netizen..

Sikap seperti ini harus di contohi ,pelbagai cara dan bentuk pertolongan yang boleh dilakukan,bukan sahaja dengan wang ringgit dengan membuat postingan di media sosial juga dapat membantu insan-insan yang memerlukan,inilah kuasa viral..
Sikap rakyat Malaysia memang tidak dapat dinafikan soal membantu mereka yang memerlukan..
Admin informasimaya tertarik dengan page d'jesselton sabah yang memviralkan jualan seorang macik yang pada awalnya kurang mendapat sambutan namun setelah di viral melalui page d'jesselton sabah. rezeki macik ini mencurah-curah..
Sedikit admin kongsikan di sini yang di petik dari page d'jesselton sabah.
'Allahuakbar... Gara2 post ni kami terima ratusan chat dari followers berikan  ucapan tahniah kerana post pasal akak ni, mmg post ni bukan paid review sepertimana yg anda tahu, bila kami story pasal benda ni dgn bos kami, terus bos kami cakap post pasal akak tu,InsyaAllah mungkin rezeki akak tu akan bertambah bila kita bantu dia, Alhamdulillah x sampai setengah jam post ni melebihi 800 share dan lebih 2 ribu like, belum pernah kami dapat chat ucapan tahniah dari followers, ada yg sampai sebak tengok pic akak ni, dan bila kami foward kan benda ni ke bos kami dia cakap, itu lah kuasa viral yg sebenarnya, sebarkan kebaikan bukannya keburukan, bila kita sebar kebaikan, InsyaAllah kebaikan juga yg datang kepada kita, skrg baru kami paham kenapa bos kami ndak suruh post pasal benda2 yg negatif, dia cakap x perlu kejar rating dgn menjajah benda negatif, jgn risau.. Tuhan yg atur rezeki kita...'



No comments:

Post a Comment